2020 januári grafikai tervezések

Moziplakát-terv LAVENDER Design

Aktívan indult a 2020-as év! 

 

A LAVENDER Design mindig törekszik az állandó megújulásra, fejlődésre.

Ennek jegyében indult el az idei év nálam is, és máris előrukkoltam 3 új grafikai tervezéssel.

Folytattam a korábban már elindított „Technikák” sorozatot, amelynek keretében különböző grafikai megoldásokat, technikákat, trükköket alkalmaztam (Double exposure, Mozaik, Vízfesték hatás). Ezek a munkák a Portfoliómban, a Grafikai Tervezések alatt utólagosan is megnézhetőek.

Már régen ki akartam próbálni a Duotone effektet, majd mind többször jött velem szemben a januári köztereken hol óriásplakáton, hol buszmegálló reklámfelületén a WizzAir ilyen stílusú reklámja is.

Hatásos technika, élénk, élettel teli színek. Igazán fiatalos és lendületes hangulatot ad, és különösen jó figyelemfelkeltő eszköz a januári téli szürkeségben. Ilyen lett az elkészült kép:

Duotone effect/LAVENDER Design

 

Készült egy sport témájú plakátterv is. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ennél is egy kicsit a környezet adta az inspirációt és a Sporttv tévécsatorna Ronaldot, Messit és a többi sportolót bemutató óriásplakátja, ami szerintem nagyon ütősen sikerült.

A téma, mint sport amúgy mindig is a listámon szerepelt, hogyan lehet a mozgást és a lendületet egy statikus felületen visszaadni. Számos effekt és technika létezik rá, a végül elkészült tervnél csak az egyiket alkalmaztam a sok közül. Szerintem még lesz folytatás…

Az elkészült sportplakát-terv:

Sportplakát-terv LAVENDER Design

 

A végére maradt, amivel talán a legjobban elégedett vagyok. Avengers rajogókkal körbevéve nem volt kérdés, ha egyszer moziplakátot tervezek, akkor a téma ez lesz! 

Az egyes elemek külön képekről kerültek összeválogatásra maszkolásos megoldással. Előszeretettel használtam a Brush eszközt, nagyon jól alkalmazható eszköz, egy ilyen témánál különösen, de amúgy is az egyik kedvenc eszközöm a Photoshopban. Az összhatást a színegyensúly különböző beállításaival értem el. Legyenek ők az én kedvenceim!

 

Moziplakát-terv LAVENDER Design