Beauty-arculattervezés

Grafikai terv - LAVENDER Design

Legújabb munka grafikaitervezés kapcsán. Nem is egy elem megtervezése és elkészítése, hanem mindjárt egy teljes arculattervezés!

Mindig nagyszerű lehetőség valamit az elejétől kezdeni és kitalálni, megtervezni színben, hangulatban, formában. A név, mint fantázianév megalkotása is feladat volt, néhány név-variáció született is, ezek helyet kaptak a hangulattáblán. Nekem személy szerint a kedvenc az elkészült logóban szereplő MÓNIkűr volt, ezért is indult el ezután a logótervezés ennek mentén. (A tényleges név végül a megbízó kérése szerint alakult.)

Az első ötletelések után kialakításra került az első logóterv, amely hangulatában – kérésre – a sötétebb alapszínt, és ennek ellensúlyozására a kellemes arany hatású meleg sárga kiegészítő színt kapta. A betűtípusnál kiváló választás volt a kacskaringóságának köszönhetően a Tale of Hawks, jól lehetett vele játszani és összeköttetést teremteni a betű és az alakzat között. A brandname további betűválasztása a Gill Sans Ultra Boldra esett, határozott, erős betűk. Kiegészítő betű a Garamond lett, klasszikus talpas betűtípus, szépen mutat mindenhol, ahol cél a finom, letisztult, elegáns megjelenés.

Az így elkészült moodboard bemutatja a teljes arculati palettát.

Grafikai tervezés - moonboard