weboldalkészítés győr
Home » Weboldal » Weboldalkészítés saját célra – Julie blogja

Weboldalt készíteni mindig jó és izgalmas feladat.

Kivált, ha az ember magának készíti!

2020 tavasza most egy kicsit a bezárkózásról is szólt a mindenki által jól ismert járványhelyzet miatt. Talán épp ezért jobban felértékelődött az online jelenlét, és az online térben történő kommunikáció lehetősége.
Mivel szeretek írni, weboldalakat pedig a szakmámból adódóan készítek, kézenfekvő – és bevallom őszintén egyfajta belső igény is volt -, hogy egy olyan weboldalt készítsek saját részre, ahol ezúttal saját blogcikkeim jelenhetnek meg, de most nem az elkészült munkákról és szakmai tartalmú cikkekkel, hanem egy kicsit személyesebb témákban.

Az elkészült weboldal WordPress alapon egy reszponzív honlap lett.

Lényegében azokkal az alapfunciókkal, amelyek egy blogoldalhoz alapvetően szükségesek. Lényegében ilyen CMS rendszerben készül valamennyi általam kivitelezett weboldal is ( További infó itt ).

A honlap menüszerkezete nincs túlbonyolítva, azt nyújtja, amire egy átlagos látogató valószínűleg kíváncsi is: azaz többek között, hogy „Miért Julie„, ez lényegében a Rólunk oldalnak megfelelő menüpont. Továbbá a Galéria és a Kontakt menüpontok adnak további információkat az arra igényt tartóknak.

A bejegyzések szűrhetőek népszerűség, hozzászólás, vagy időbeli sorrend alapján a legújabbakra. Az Archívum, a Kategóriák és a címkék további navigálásra adnak lehetőséget érdeklődési kör alapján. 

A weboldalon Galéria is helyet kapott a számomra legkedveltebb képekkel.

Ez az Elementor Page Builder-en belül a Gallery Images blokk segítségével került megvalósításra.

Technikailag még érdemes megemlíteni, hogy egy aldomain került létrehozásra a LAVENDER Design weboldal domain-je alatt, innen a honlap címe is: julieblogja.lavender-design.hu.

A design mellett sem mehettem el, hiszen „nomen est omen”, azaz „A név maga az ember”.

Így mint ilyen, – a LAVENDER Design nevében is, és saját belső igényemből fakadóan is -, szerettem volna a megszokott színvonalú minőségi munkát hozni designban is. Ezért ha nem is komolyabb grafikai tervezésen (részletesebben itt), de azért a honlap is átesett egy kisebb fajta arculati „beállításon” (és direkt most nem az arculattervezést használom). Így készült egy logó az oldalhoz, és az általam kedvelt – és készített weboldalak kapcsán használt – honlap-azonosító, azaz favicon került beállításra.

Remélem, aki megnézi, tetszeni fog neki! Igyekszem, majd friss tartalmakkal bővíteni, ahogy a munka és egyéb lehetőségeim engedik. 🙂