weboldalkészítés győr
Home » Weboldal » Mobilbarát weboldalak készültek

Ismét 2 újabb weboldal elkészültéről számolhatok be, ezúttal gasztro-témában.

 

Az már csak hab a tortán (!?), hogy mindkettő honlap egy-egy étterem részére készült.

 

CSÜLÖKSAROK

www.csuloksarok.hu – 

A Csülöksarok Étterem és Pizzéria Győr egyik legismertebb csülökételekre specializálódott étterme. Étlapjukon ezen kívül nagyon sokféle más egyéb étel is megtalálható, ezért is szerették volna ezt egy új, modern weboldalon megmutatni.

A kiindulás egy Joomla alapú, kevésbé modern webdesign elemekkel rendelkező, nem mobilbarát site volt. A feladat az volt, hogy egy olyan több oldalas weboldal készüljön el, amely egyszerre modern, gyors, reszponzív, és struktúrájában jól illeszkedik a széles étlapkialakításhoz.

Egy többoldalas honlap készült el, amely tartalmaz egy átfogó és induláshoz is jó navigációs pontként működő nyitóoldalt. A további oldalakon kapott helyett a bemutatkozó rész (Rólunk), a „többszintes” étlapválaszték, és az elérhetőségek (Kapcsolat).

A menüsor végén Asztalfoglalási funkcióval űrlap segíti a gyors és egyszerű foglalást. Másrészt konverziómérést is lehetővé tesz a weboldal eredményessége szempontjából a későbbi Analytics elemzésekben.

Az Étlap-on belül további almenüpontok készültek az egyes étlaptípusok szerint, ezzel is segítve a felhasználói kereséseket. A Szezonális étlap oldalon saját grafikai tervezéssel készült az étlap terve.

Számos webdesign elem teszi egyszerűen elegánssá a honlapot: háttérképek, betűtípus, „gasztro-elemek”.

Az oldalak közötti átnavigálást a számos CTA, azaz akciógomb segíti. Ez egyben belső linkelésre is hasznos eszköz, ami SEO (keresőoptimalizálás) szempontjából javítja az oldalt.

A weboldal készítésekor Google térkép került beágyazásra mind a főoldalra, mind a Kapcsolati oldalra. Ez is a jobb felhasználói élményt segíti az étterem földrajzi beazonosítása és elérése mellett.

Csülök Sarok weboldal-LAVENDER Design -weboldalkészítés győr

 

MARHA JÓ! STEAK BAR

www.marhajosteakbar.hu – 

A Marha Jó Steak Bar az egyik legújabb étterme Győrnek. 2020. augusztus 20-án nyitották meg kapujukat, de nem is annyira a nevezetes ünnepnap miatt érdekes ez, sokkal inkább azért, mert ők Győr első és egyetlen Hot Stone típusú étterme. Nem utolsó sorban steak bárja is egyben!

Induló cégként érthetően itt egy teljesen új weboldalt kellett kialakítani. Tehát ennyiben már biztosan más típusú feladatmegoldást igényelt a munka, ellentétben a fenti CsülökSarok-os meglévő weboldal átalakításánál.

Amiben hasonlít(hat) a két weboldal, az a menüsor és a struktúra. Valójában ehhez nem nagyon érdemes mást, többet hozzátenni. Egy étterem típusú weboldalnál ezek a működő elemek, ezeket a menüpontokat keresik a látogatók.

Ami még azonos (lehet), az a designelemeken való hangsúly. Mivel itt az étterem belső kialakítása és megjelenése is egy modern, fancy étterem képét mutatta, szerettem volna, ha ez online is megjelenik már azok számára, akik itt a weboldalon lépnek először kapcsolatba az étteremmel. Ennek megfelelően egy letisztult, de trendi elemeket tartalmazó weboldal került megtervezésre.

Az étlap egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. A megbízó kérése szerinti szöveges formátumban kerültek az ételek megjelenítésre. Ez a fajta letisztultság teszi egyszerre ízlésessé és átláthatóvá az ételválasztékot.

 Természetesen a social linkek sem maradhattak el, ahogy a navigációt segítő Google térkép sem.

Ahogy a fenti honlapnál is már, itt is került kialakításra Kapcsolati űrlap a gyorsabb kommunikáció esetére.

A weboldal mobilra optimalizált, bárhonnan és bármikor gyorsan elérhető.

Ha elnyerték tetszésedet a fenti munkák és felkeltette érdeklődésedet egy új weboldalkészítésének gondolata, nézd meg weboldalkészítési csomagajánlataimat (irányárakkal), vagy fordulj hozzám bizalommal ezen az elérhetőségen ITT!

 

MARHAJÓ! STEAK BAR weboldal-LAVENDER Design -weboldalkészítés győr